Monday, 3 October 2011

Illyrian Empire is said to have existed since before the advent of Kadmi, in Greece.


E.Spencer: Iliria, një perandori e madhe, nga Epiri deri në Danub e Det të Zi; ajo ka ekzistuar para ardhjes së Kadmit në GreqiNga traditat e ilirëve shihet, se Iliria dhe bashkëshorti i saj Hyjnor themeluan një perandori të madhe që shtrihej nga Epiri në Greqi, deri në Danub e Det të Zi; dhe duke përfshirë të gjithë vijën bregdetare prej Hungarisë në Venedik dhe Trieste, me Istrian, Karniolan, Karinthian, Stirian dhe Friulin. Kjo perandori, thuhet se ka ekzistuar qysh para ardhjes së Kadmit, në Greqi. As tradita, as historia nuk na kallëzon se si u ndërtua kjo fillimisht; pasi ne e shohim atë të jetë, në një epokë shumë të hershme, të ndarë në një numër fisesh, me krerët e tyre të pavarur në luftë me njëri-tjetrin, dhe që formonin një besëlidhje, vetëm kur ishte e nevojshme për të shmangur ndonjë rrezik të përbashkët.Titulli: Travels in European Turkey, in 1850: through Bosnia, Servia, Bulgaria, Macedonia, Thrace, Albania, and Epirus; with a visit to Greece and the Ionian Isles...
Volume 1
Autori: Edmund Spencer
Botues: Colburn & Co., 1851

nga Thënie për shqiptarët më 2011-10-03 në orën 12:55.MD


http://www.facebook.com/notes/th%C3%ABnie-p%C3%ABr-shqiptar%C3%ABt/espencer-iliria-nj%C3%AB-perandori-e-madhe-nga-epiri-deri-n%C3%AB-danub-e-det-t%C3%AB-zi-ajo-ka/240174956031299

The most ancient paintings in the Balkans, is in Vlore, Albania.
This is about heritage and antiquity
No comments:

Post a Comment